Konyha, család, hagyomány

HÁZITŰZHELY

HÁZITŰZHELY

BABA MAMA REGGELIK

2018. szeptember 12. - Lolit

Nálatok hogy indulnak a hétköznap reggelek? Miket esztek? Mivel a gyerekorvosunk szerint kislányunk nem ehetett glutént egy éves koráig, nem volt egyszerű a hozzátáplálás megkezdése. Ráadásul nem tanácsolta a székrekedést okozó dolgokat, mert ezzel kínlódott szegénykénk. Szóval semmi sárgarépa, burgonya, rizs, alma, banán. Ha most belegondolunk, hogy mi marad, hát nem sok minden az szilván és az őszibarackon kívül. Fel kellett találni magunkat. Így került a konyhánkba gluténmentes zabpehely (Bauckhof amit a Natúr Tékától rendelek), Pedon zöldborsó, illetve vöröslencse tészta, hajdinaspagetti, csicseriborsó tészta, a Mester család gluténmentes babapiskótája, kölesgolyó, Szaffi hajdinapalacsinta lisztkeverék, köleskása, kukoricaliszt, a Kakukkhegyi Lekvárium cukor- és tartósítószermentes lekvárjai, amiket a Szatyorboltban vásároltunk. A zöldségek közül jöhetett a cukkini, brokkoli, spenót, sóska, paradicsompüré. A gyümölcspalettára pedig természetesen a nagyanyó kertjéből való bio szilvából főzött lekvár. A kislányunk mostanra már mindent ehet. A fenti termékek azonban azóta is vissza-visszatérnek a konyhánkba, mert megkedeveltük őket. Mindenféle gabona evők vagyunk, a korábban hanyagolt kölesből például már több alkalommal készült gyümölcsös köleskása, vagy fűszeres kölesfasírt.

Most, hogy már többfélét ehet kislányunk, és a kettesben töltött hétköznap reggelek nem kell, hogy rohanásban induljanak, kedvére próbálgathatja az ízeket, formákat, amik a tányérjába kerülnek. Reggel még nekem is több türelmem van ahhoz, hogy az ennek során keletkező romokat feltakarítsam. És amíg ő majszol, morzsol, dobál, én is megreggelizem, közben pedig átgondolom az előttünk álló nap teendőit.

A hajdinapalacsinta remekmű csak közepes tetszést váltott ki, a maradékot a férjemmel nassoltuk el kedvenc Landliebe vaníliás joghurtunkkal. A banános, kakaós, rizstejes gabonapép piros ribizli lével vitte a prímet az egyik nyári héten a kislányunknál. Íme a baba-mama reggelik ráérős hangulata. A közös reggeli nemcsak a hasunknak, de közös programnak is kiváló!

baba_mama_reggeli2.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hazituzhely.blog.hu/api/trackback/id/tr1614079747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

takacsveca93 2018.09.15. 21:45:19

Próbálom kerülni a lisztet, cukrot. Tetszik ez a recept, egészséges és nem tartalmaz semmi egészségtelent szinte. www.ujsagomat.hu/aldi/aktualis-ajanlatok-csutortoktol-13-09-2018/

Lolit 2018.09.16. 16:30:13

Igen, nem is gondoltam volna korábban, hogy babáknak is lehet ennyire változatos ételekkel próbálkozni a gluténmentes időszakban. A hajdina kása változata is egyszerű és finom gyümölcspürével vagy joghurttal.
süti beállítások módosítása