Konyha, család, hagyomány

HÁZITŰZHELY

HÁZITŰZHELY

MENÜ TERVEZÉS

2018. augusztus 29. - Lolit

A heti menü tervezéshez jelenleg ezt a táblázatot használom, amit egy kedves ismerősöm tervezett. Én csak a meleg ételeket tervezem, ezek elférnek a szövegdobozokban. A jobb alsó ficakokban lógó kis fülecskékbe írom a recept forrását, mert amikor nekiállok főzni, már nem mindig emlékszem, honnét is van a recept: én ilyen opciót a neten találtakban nem láttam, ezt az ismerősöm tervezte hozzá kérésemre. Nálam vasárnappal kezdődik a hét a konyhában: szeretem látni, marad-e valami a hétvégi ételekből.

lista2.jpg

A tervező jobb oldalát le lehet vágni, amin a bevásárló lista van. Ezt be szoktam dobni a táskámba, babakocsi tolás mellett jobban tudom használni, mint a telefon elsötétülő képernyővel bajlódni, miközben a másik kezemmel a bevásárló kosarat húzom. Vannak egyébként menü terevző appok is, mint például a Dinner Buddy, de hozzám a papír ceruza módszer áll közelebb. A böngészők is rengeteg hasonló tervezőt dobnak fel.

Ha van időm, szeretek elmélyedni receptekben. Télen például favorit volt nálunk Váncsa István Lakomája, amiben nemcsak receptek, hanem különböző égtájak ételeinek kultúrtöténete is szerepel. Nem beszélve arról, hogy eredeti mediterrán receptek olvashatóak benne, nem csak a szokványos olivaolaj paradicsom tészta kombináció, amit egyébként nagyon szeretünk.

Mivel kedden, csütörtökön és hétvégén főzök jobbára (persze ez azért nem ennyire kőbe vésett, előfordul, hogy összedobok valamit más napokon, vagy éppen az utca végi hentesnél veszek még kiegészítőt, ha nem lett elég a menü), én csak ezeket a rubrikákat töltöm. Mellé pedig a beszerzendő hozzávalót a shopping listára. Egy jó kávé és süti mellett elég motiváló is egyben, hogy következő hétre is legyen fiomság. Álljon itt a tervezőm.

heti_menu_tervezo.png

A bejegyzés trackback címe:

https://hazituzhely.blog.hu/api/trackback/id/tr3314174337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása